"Ons streven is om van de Sluiswachter een plek te maken waar mensen elkaar ontmoeten, zich thuis voelen en genieten van goed eten en drinken."

Over ons

Als 15-jarige jongen verhuisde ik (Ruben) met mijn ouders vanuit Hooglanderveen, een kleine plaats nabij Amersfoort, naar het Drentse dorp Smilde. De eerste jaren reden wij minimaal één keer per maand heen en weer om achtergebleven familie en vrienden te bezoeken. Deze twee werelden werden verbonden door de A28 en de lange weg langs de Drentse hoofdvaart. Ergens halverwege die lange weg werd mijn aandacht altijd getrokken door een statige oude villa. Wat zou zich hier vroeger hebben afgespeeld? En hoe ziet het er van binnen uit?

Het is 10 jaar later en ik heb de weg verder naar het Noorden gevolgd. Ik werk na een aantal carrière switches als chef in de keuken. In restaurant de Parelvisser leer ik de fijne kneepjes van het vak. In 2014 ontmoet ik Chantal, op dat moment werkzaam als gastvrouw bij Molecaten. Samen besluiten wij een nieuw avontuur te beginnen in Mantinge. We starten kampeerterrein en eethuis de Voscheheugte. Een mooie plek in de natuur waar je ongedwongen goed kan tafelen. Een plek waar ik mijn creativiteit en liefde voor lekker eten kwijt kan in de keuken en Chantal een warm thuis voor haar gasten weet te creëren. De afgelopen jaren hebben wij de Voscheheugte zien uitgroeien tot een laagdrempelige ontmoetingsplaats met fijne gasten en geweldig personeel.

Terug naar de Drentse hoofdvaart. Op een zonnige vrije dag rijden Chantal en ik samen opnieuw langs het kanaal. Ik wil mijn herinnering aan vroeger graag met Chantal delen en vraag haar om alsjeblieft even uit te stappen en een rondje te lopen om het statige pand naast de sluis. We zijn het al snel over één ding eens, als dit toch ooit eens vrij komt te staan…

Nog geen maand later verschijnt er een berichtje op facebook “De Sluiswachter zoekt nieuwe eigenaar…”. Wij kijken elkaar aan, dit kan geen toeval zijn. Lang verhaal kort; eigenlijk hadden we geen andere keus, dan dit restaurant te beginnen. Ons streven is om van de Sluiswachter een plek te maken waar mensen elkaar ontmoeten, zich thuis voelen en genieten van goed eten en drinken.