0521 - 346475

Dieversluis 2 7991 RM Dwingeloo

Over ons

Een statige oude villa...

Als 15-jarige jongen verhuisde ik (Ruben) met mijn ouders vanuit Hooglanderveen, een kleine plaats nabij Amersfoort, naar het Drentse dorp Smilde. De eerste jaren reden wij minimaal één keer per maand heen en weer om achtergebleven familie en vrienden te bezoeken. Deze twee werelden werden verbonden door de A28 en de lange weg langs de Drentse hoofdvaart.

Ergens halverwege die lange weg werd mijn aandacht altijd getrokken door een statige oude villa. Wat zou zich hier vroeger hebben afgespeeld? En hoe ziet het er van binnen uit?

Over ons
Over ons

Als dit toch ooit eens vrij komt te staan…

Terug naar de Drentse Hoofdvaart. Op een zonnige vrije dag rijden Chantal en ik samen opnieuw langs het kanaal. Ik wil mijn herinnering aan vroeger graag met Chantal delen en vraag haar om alsjeblieft even uit te stappen en een rondje te lopen om het statige pand naast de sluis. We zijn het al snel over één ding eens, als dit toch ooit eens vrij komt te staan…

Nog geen maand later verschijnt er een berichtje op facebook “De Sluiswachter zoekt nieuwe eigenaar…”. Wij kijken elkaar aan, dit kan geen toeval zijn. Lang verhaal kort; eigenlijk hadden we geen andere keus, dan dit restaurant te beginnen. Ons streven is om van de Sluiswachter een plek te maken waar mensen elkaar ontmoeten, zich thuis voelen en genieten van goed eten en drinken.

Over ons
Reserveer je tafel

Op de zondagen zijn wij geopend voor de lunch, deze wordt geserveerd tussen 12-16 uur. Wij hanteren een wisselende kleine lunchkaart of op reservering een verrassingslunch van 2, 3, 4 of 5 gangen (mogelijk tot aankomst 15 uur)

Laat u zich graag verrassen? Een wisselend menu, een gastronomische verrassing, boordevol inspiratie en marktverse producten, geselecteerd door Ruben op basis van het aangebodene van dat moment.